Verksamhetsberättelse 2020

2020 har varit ett ovanligt år under rådande coronapandemi. Många aktiviteter har blivit inställda och under slutet av 2020 har föreningen inte haft några aktiviteter alls. Året 2020 började med träningar för Anna ideryd, träningar för Sylvia och käpphästhoppning för de minsta. Under sommaren kom restriktioner. Föreningen fortsatte med aktiviteter utomhus och med begränsat antal deltagare. Det blev en träningshelg i hoppning och dressyr för Robert och Anna Ideryd som avslutades med bastuflotte och hamburgare på sjön. Ponnytimmen körde igång, totalt 4 ggr där barnen fick lära sig mer om hästens exteriör, ha sitsträning, prova på sportkörning och pyssla med hästar. För de lite äldre barnen ordnades ett övernattningsläger med uteritt, dressyrträning, körning, bad och andra roliga lekar. Överkalix ridklubb har likt tidigare ofta inget medlemskrav eller kostnad på många av aktiviteterna, utan jobbar aktivt för att fler ska få möjlighet att umgås med och intressera sig för hästar och hästsport.

Tyvärr har föreningen fått avstå aktiviteter som bl.a Hästens Dag och Marknadscupen i käpphästhoppning pga rådande coronapandemi. Under hösten och vintern har allt fler restriktioner kommit vilket medfört att föreningen lagt aktiviteterna på is. Vi håller tummarna för ett bättre 2021.

Under 2020 stängdes den privatägda ridskolan på orten ned. Överkalix Ridklubb har sedan dess arbetat med att se över möjligheterna till en ny ridanläggning på orten och fick i slutet av 2020 sin ansökan om finansiering av en förstudie för ändamålet godkänd via Leader Polaris. Däremot väntar föreningen fortfarande på helt slutgiltigt besked och besked om när finansieringen kan betalas ut.

När det kommer till tävlingar har föreningen anordnat en lokal hopptävling tillsammans med Haparandaryttare och Kalixortens Ridklubb i Haparanda. En rolig tävling där vi även fick heja fram en hemmaryttare.

Föreningen tackar årets sponsorer som sett till att vi haft möjlighet att anordna roliga aktiviteter under året och ser gladeligen framemot 2021! Nu håller vi tummar och hovar att pandemin snart blåst förbi och att föreningen kan fortsätta planera för en ny ridanläggning och fortsätta anordna många roliga aktiviteter under det kommande året.

Uppdaterad: 08 FEB 2021 10:32 Skribent: Helena Forsman